latinica  ћирилица
25/10/2020 |  15:28 ⇒ 19:32 | Autor: SRNA

Za finansiranje "Kuće radosti" 100.000 KM

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će od početka naredne godine biti riješen problem finansiranja stručnog kadra i svakodnevno zbrinjavanje 25 korisnika Centra za porodicu "Kuća radosti" u Kotor Varošu iznosu od 100.000 KM, jer je to sjajan primjer svakodnevne borbe majki za svoju djecu.
Kotor Varoš: Milorad Dodik - Centar za porodicu - "Kuća radosti" - Foto: SRNA
Kotor Varoš: Milorad Dodik - Centar za porodicu - "Kuća radosti"Foto: SRNA

- Neophodno je obezbijediti cjelodnevni boravak za jedan broj korisnika, imajući u vidu da mnoge majke rade, a nakon što finansijski podržimo rad ovog Udruženja nastojaćemo da u saradnji sa lokalnom zajednicom i republičkim institucijama obezbijedimo i adekvatan smještaj, jer su oni trajna briga društva - poručio je Dodik.

Dodik je istakao da su majke, čija su djeca korisnici Centra za porodicu, svojim pregalaštvom održali ovo Udruženje, ali je neophodno pružiti podršku da se rad ove ustanove podigne na još veći nivo.

Direktorka Centra za porodicu "Kuća radosti" Dragica Tepić zahvalila je Dodiku za obećanu podršku, kao i Vladi Republike Srpske, jer su u periodu epidemije virusa korona obezbijedili pakete pomoći za 25 korisnika.

- Naš najveći problem je višečasovno dnevno zbrinjavanje djece, koje trenutno nismo u mogućnosti da realizujemo, kao i sistemsko rješavanje finansiranja stručnog kadra, kao što su logoped, defektolog i psiholog, koji bi radili sa našom djecom. Nakon razgovora sa gospodinom Dodikom dobila sam uvjeravanja da će to biti riješeno od naredne godine i ja mu se u ime svih korisnika, vaspitačica i majki djece zahvaljujem - naglasila je Tepićeva.

Ona je dodala da je u Udruženju 25 aktivnih korisnika koji koriste tretmane u radionicama i kod logopeda, te još 25 djece koji su u udaljenim mjesnim zajednicama i rjeđe dolaze u prostorije Centra za porodicu "Kuća radosti".