latinica  ћирилица
26/10/2020 |  19:28 ⇒ 27/10/2020 | 09:22 | Autor: Agencije

Habib Nurmagomedov stiže u Srbiju

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin razgovarao je danas preko video poziva sa UFC šampionom Habibom Orlom Nurmagomedovom i tom prilikom dogovorio posjetu čuvenog borca Srbiji.

Borovčanin je rekao da je ostalo samo da dogovore tačan datum kada će nepobjedivi šampion posjetiti Srbiju, kao i da bi to najvjerovatnije trebalo da se dogodi do kraja ove godine.

On je dodao da Nurmagomedova poznaje preko prijatelja iz Ruske bokserske federacije.

- Јutros smo razgovarali putem video poziva, pričali, čestitali mu na pobjedi i svemu što je uradio za sport, što je pokazao koliko je važan karakter i svoju ljudsku veličinu na kraju karijere - predočio je Borovčanin.

Naveo je da je Nurmagomedov poslao pozdrave Srbiji i da je poziv za posjetu prihvatio sa zadovoljstvom.

- Za nas bi to bilo značajno. On je svjetsko ime, ne samo u sportu, već i šire. To bi bila velika stvar. Planiramo da odemo i kod predsjednika Aleksandra Vučića i da zajedno promovišemo sve borilačke sportove - kazao je Borovčanin.

Nurmagomedov je u subotu uveče odbranio titulu svjetskog UFC šampiona u Abu Dabiju, gdje je pobijedio Amerikanca DŽastina Gaetjea, a potom najavio kraj karijere. Ostaće upamćen kao pobjednik svih 29 MMA borbi koje je imao u oktagonu.