latinica  ћирилица
28/10/2020 |  12:12 ⇒ 12:17 | Autor: SRNA

Uz fudbalski, planiran i teren sa atletskom stazom

Uz novi fudbalski teren sa vještačkom travom na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", u planu je gradnja terena sa atletskom stazom, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.
Lokacija budućih terena (Foto arhiva) -
Lokacija budućih terena (Foto arhiva)

Načelnik ovog odjeljenja Petar Bilčar rekao je da je pokrenuta izrada projektne dokumentacije za izgradnju terena sa atletskom stazom i da su već obavljeni pregovori sa predstavnicima Fudbalskog kluba "Borac" i Fudbalskog saveza, koji su zainteresovani da učestvuju sa gradom u realizaciji ovog projekta.

On je naveo da se ove aktivnosti odvijaju istovremeno sa pripremama za nastavak druge faze gradnje stadiona sa vještačkom travom u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM.

- Prva faza ovog projekta, koja je podrazumijevala građevinske i hidro zahvate, odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda - uspješno je okončana i sada bi, po okončanju tenderskih procedura, trebalo da bude finalizovan ovaj projekat - kaže Bilčar.

On je istakao da će budući stadion biti sagrađen prema FIFA standardima i da je namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a u samoj zoni stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Iz Gradske uprave ističu da se uz ovaj projekat posljednjih nekoliko godina intenzivno radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata otvaranje nove sportske dvorane "Centar", završene prošle godine.

Osim toga, pri kraju je gradnja sportske dvorane kod Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica, a ulazi se i u gradnju dvorane uz Osnovnu školu "Sveti Sava" u naselju Lauš.