latinica  ћирилица
29/10/2020 |  12:05 ⇒ 12:06 | Autor: RTRS

Novi Grad: Realizacija infrastrukturnih projekata

Na području Novog Grada realizuju se projekti iz oblasti infrastrukture. Biće asfaltirano 27 lokalnih puteva, za što je izdvojeno 800.000 KM. U toku je i realizacija 10 projekata vodosnabdijevanja u seoskom području.
Novi Grad - Foto: RTRS
Novi GradFoto: RTRS

U Radomirovcu, na području Novog Grada, prije pet mjeseci, asfaltiran je put do područne škole. Sada su asfaltirana još dva putna pravca što mnogo znači za ostanak mladih na selu.

U Mjesnoj zajednici Rudice prioritet je vodosnabdijevanje. Završen je vodovod od Rudica do Čađavice, a u pripremi je još jedan projekat vodosnabdjevanja.

- Slijedi realizacija vodovoda Rakani-Vojskova dolina. To je veoma značajan projekat, jer se mještani uglavnom bave stočarstvom i povrtarstvom i voda im je jako bitna - navodi Stevan Karlica, predsjednik Savjeta MZ Rudice.

U opštinskoj upravi ističu da su se rukovodili prijedlozima građana iz svih mjesnih zajednica. Oni su određivali prioritetne projekte.

- Svi ti putni pravci raspoređeni su po cijelom području opštine Novi Grad i proizvod su konekcije opštinske uprave i mjesnih zajednica - navodi Miroslav Drljača, načelnik opštine.

Јedan od značajnih projekata za Novi Grad je i rekonstrukcija autobuske stanice.