latinica  ћирилица
29/10/2020 |  13:01 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Banja Vrućica na raspolaganju roditeljima čija djeca borave u Palčiću

Djeca koja borave u teslićkom Dječijem vrtiću Palčić, koji je zatvoren odlukom opštinskog Štaba za vanredne situacije, mogu biti privremeno smještena u ZTC Banja Vrućica. Taj prijedlog iz Banje danas je dostavljen Štabu za vanredne situacije opštine Teslić kako bi se olakšalo roditeljima.
Banja Vrućica -
Banja Vrućica

- Mi u Banji Vrućici spremni smo da pružimo svoje kapacitete za smještaj djece koja borave u Dječijem vrtiću Palčić. Zbog pogoršane epidemiološke situacije vrtić je privremeno zatvoren odlukom opštinskog Štaba, a sve do njegovog otvaranja Banja Vrućica djeci i roditeljima, kao i vaspitačima iz vrtića, stoji na raspolaganju, rekao je Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC Banja Vrućica.

Zbog smanjenog obima poslovanja, a uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, u ovom trenutku u Banji Vrućici imaju dovoljno slobodnih kapaciteta za prijem djece.

- Djeci možemo obezbijediti odlične uslove za dnevni boravak i odmor, prostor za boravak u prirodi i kvalitetnu ishranu. Naravno, sve to poštujući sve mjere epidemiološke zaštite. Meni, kao generalnom direktoru Banje Vrućice, koja je društveno odgovorna kompanija, biće zaista drago da pomognemo djeci i njihovim roditeljima u ovim teškim trenucima - kaže Bogdanić.

ZTC Banja Vrućica je od samog početka pandemije virusom korona bila na raspolaganju Teslićanima.

U jednom od njihovih hotela bio je smješten karantin, realizovali su i besplatnu dostavu hrane na adresu ugroženoj populaciji, a pomagali su kroz donacije u zaštitnoj opremi lokalni Dom zdravlja Sveti Sava i teslićke vrtiće.