latinica  ћирилица
29/10/2020 |  19:58 ⇒ 19:59 | Autor: B92

Gvardiola i Mesi opet zajedno?

Kandidat za predsjednika Barselone Viktor Font rekao je da želi da vrati trenera Pepa Gvardiolu.
 - Foto: AP
Foto: AP

On, takođe, ne sumnja da će fudbaler Lionel Mesi ostati u klubu ako uprava napravi ozbiljan i konkurentan projekat.

Predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu podnio je ostavku u utorak, zajedno sa upravom, uoči referenduma koje su tražili članovi kluba, kako bi mu izglasali nepovjerenje sljedećeg mjeseca.

Više od 20.000 članova kluba potpisalo je peticiju za održavanje referenduma, a nezadovoljstvo je krenulo nakon što je najbolji fudbaler Lionel Mesi zatražio da napusti klub, u sred velike krize u kojoj se nalazi Barselona.

Font je u izjavi za Skaj rekao da planira da vrati slavne dane u klub.

- Zamjena najbolje generacije koju je fudbalski svijet ikada vidio, a vjerujem da smo je imali posljednje decenije, je veliki izazov. Posebno u vrijeme kada je konkurencija intenzivna i kada su mnogi klubovi u vlasništvu moćnih - rekao je on.

Fudbalskom klubu Barselona su takođe potrebna znatna ulaganja u obnovi stadiona, a sve to u svijetu koji je pogođen jednom od najvećih kriza ikada, naveo je Font.

- Јasno je da nam je potreban vrlo čvrst plan za suočavanje sa ovim izazovima i to je ono što smo radili u posljednjih nekoliko godina. Namjeravamo da izgradimo vrlo jak i konkurentan projekat i imamo veliku sreću što smo u Barseloni naslijedili stil igre koji je Јohan Krojf usađivao tokom organizacije. A većina najboljih profesionalaca koji znaju o tom stilu su takođe i navijači koji vole klub – Pep Gvardiola, Ćavi, Inijesta, Pujol - dodao je Font.

On je za njih naveo da su legende koje vole Barselonu i da ih treba vratiti u klub.

- Moramo da ih vratimo kako bismo osigurali da ćemo imati vrlo konkurentan projekat. Јedina stvar koju Mesi mora da zna je da je on dio konkurentnog projekta koji teži osvajanju Lige šampiona. Ne sumnjamo da ćemo, ako uspijemo da preuzmemo kormilo fudbalskog kluba Barselona, to uspjeti da ostvarimo (da Mesi ostane) - rekao je Font.

Gvardiola je 2012. godine napustio Barselonu, sa kojom je osvojio 14 trofeja, od kojih tri šampionske titule i dva trofeja u Ligi šampiona. On je u 247 utakmica ostvario 197 pobjeda.

Gvardiolin ugovor sa Mančester sitijem ističe na ljeto.