latinica  ћирилица
30/10/2020 |  20:28 ⇒ 20:29 | Autor: B92

Zvezda izgubila od Himkija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija 83:77 (19:22, 25:18, 14:17, 25:20) šestom kolu Evrolige.
Himki-Zvezda - Foto: RTS
Himki-ZvezdaFoto: RTS

Izabranici Saše Obradovića odigrali su slabo u posljednjoj četvrtini i to ih je koštalo boljeg rezultat u Podmoskovlju.

Igra je bila ujednačena tokom većeg dijela meča - igralo se koš za koš, međutim u četvrtoj dionici crveno-bijeli su stali.

Napad nije najbolje funkcionisao, u odbrani nisu imali rješenje za Erika Mekaluma i nisu mogli da izbjegnu poraz. Poslije pet poraza, košarkaši Himkija ostvarili su prvu pobjedu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 18 poena, ali je šutirao 3/13, O'Brajant je postigao 14, a Volden 11 poena.

Pobjednika je predvodio Erik Mekalum sa 23 poena, dok je Šved imao 15 i 12 asistencija.

Crveno-bijeli nešto sporije su otvorili utakmicu, međutim ubrzo su pronašli ritam i poslije uvodnih 10:4 za Himki, na dva minuta do kraja vodili su 16:20.

Četvrtina je završena vođstvom Zvezde od tri poena, 19:22.

Tokom druge dionice ekipe su se mučile sve do pred kraj poluvremena. Timovi su potom ušli u ritam i na minut do kraja crveno-bijeli imali su 40:38.

Zvezda je nešto lošije završila drugi period igre i na petnaestominutnu pauzu je otišla sa četiri poena zaostatka, 44:40.

U trećoj četvrtini gledali smo preslikanu igru iz prvog poluvremena. Ekipe su se smjenjivale u prednosti i baš u ovom trenucima crveno-bijeli propustili su da krunišu odličnu odbranu.

Zvezda je imala nekoliko napada u kojima je mogla da se odlijepi i dođe do nešto osjetnije prednosti, ali nije i onda je stala sredinom četvrte dionice.

Tada se i razigrao Erik Mekalum koji je bio prevaga na ovom susretu. Zvezda nije uspjela u završnici da se vrati i pretrpjela je treći poraz u sezoni.