latinica  ћирилица
31/10/2020 |  10:48 ⇒ 10:53 | Autor: SRNA

Krupa na Uni: Služen parastos poginulim borcima

U Donjem Duboviku, administrativnom centru opštine Krupa na Uni, danas je, povodom krsne slave ove opštine - Svetog apostola i jevanđeliste Luke, služen parastos kod centralnog obilježja poginulim borcima 11. Krupske lake pješadijske brigade Vojske Republike Srpske.

U okviru obilježavanja slave opštine Krupa na Uni upriličen je i obilazak Spomen-sobe poginulim borcima.

Načelnik opštine Mladen Kljajić rekao je Srni da je, zbog preporuka nadležnih zdravstvenih institucija u vezi sa suzbijanjem širenja zaraze virusom korona, izostalo okupljanja većeg broja građana.

Kljajić je ovu priliku iskoristio da napomene da ova lokalna zajednica, uprkos problemima koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, redovno izmirije obaveze.

- Redovno smo isplatili podsticaje, subvencije za prevoz učenika, a od prije dva mjeseca smo u mogućnosti da redovno isplaćujemo socijalna davanja. Osim toga, redovno izmirujemo dugovanja iz prethodnog perioda - dodao je Kljajić.

Kljajić je rekao da je za ovu godinu bilo planirano više infrastrukturnih projekata, ali zbog poznate situacije većih ulaganja nije bilo.

- Završili smo projektnu dokumentaciju za više putnih pravaca i za novu zgradu opštinske uprave. Završena je šumsko-privredna osnova za šume u privatnoj svojini - napomenuo je Kljajić.

Prema njegovim riječima, ovu godinu je obilježio završetak izgradnje repilike rodne kuće Branka Ćopića u književnikovim rodnim Hašanima, sredstvima Vlade Republike Srpske.

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Krupa na Uni održana je 31. oktobra 1997. godine, zbog čega se Sveti apostol i jevanđelist Luka slavi kao zaštitnik ove opštine.