latinica  ћирилица
31/10/2020 |  11:15 ⇒ 11:15 | Autor: SRNA

Apel da građani do ponoći pozovu humanitarni broj 1412

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pozvao je građane da do ponoći iskoriste mogućnost da pozovu humanitarni broj 1412 i daju doprinos dovršetku izgradnje Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" U Kosovskoj Mitrovici.
Kosovska Mitrovica - Foto: RTRS
Kosovska MitrovicaFoto: RTRS

Humanitarni broj, koji je otvoren 1. oktobra, zabilježio je oko 27.000 poziva.

Iz Odbora su podsjetili da su za ovaj projekat, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra, pomoć obezbijedili mnogi iz Republike Srpske, uključujući Kabinet predsjednika i Vladu Republike Srpske, 24 lokalne zajednice, nekoliko velikih javnih preuzeća - "Elektroprivreda", "Šume Republike Srpske", osnovne i srednje škole, nekoliko privatnih reduzeća, građani, kao i dva preduzeća sa Kosova i Metohije, te opština Inđija.

- Organizovano je i pet humanitarnih aukcija slika - navodi se u saopštenju.

Dnevni centar za oko 150 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji planirano je da bude završen do kraja godine, ako bude prikupljeno dovoljno sredstava.

Potrebno je obezbijediti nešto više od 50.000 evra za kompletno unutrašnje građevinsko uređenje, ogradu i uređenje dvorišta.

- Nadamo se da će biti prikupljena potrebna sredstva zahvaljujući humanosti građana, institucija i firmi iz Republike Srpske - dodaju iz Odbora.