latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:20 ⇒ 01/11/2020 | 12:38 | Autor: RTRS

Novi dom za desetočlanu porodicu Mirčić iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Desetočlana porodica Mirčić iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke danas je uselila u vlastiti dom. Njihovom porodičnom slavlju prisustvovao je i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, najzaslužniji što je kuća prije zime dovršena i opremljena.
Milorad Dodik u Bronzanom Majdanu - Foto: RTRS
Milorad Dodik u Bronzanom MajdanuFoto: RTRS

Milena Mirčić je srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika dočekala ispred završene i potpuno opremljene kuće, do koje vodi nedavno asfaltiran put. Tu su se prethodno vidjeli sredinom avgusta, u vrijeme zidanja objekta, kad je Dodik obećao da će prikupiti novac za preostale troškove.

- Želim da zahvalim svima koji su učestvovali i onima koji su rekli za nas. Najviše hvala predsjedniku koji je pomogao i ispunio obećanje pa smo danas u svom domu. Ima nas 10-oro. Plaćala sam kiriju i sad nam ostaje više novca u kućnom budžetu - rekla je Mirčićeva.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH kaže da je presrećan što je uspio ispuniti obećanje dato majci sedam ćerki i dva sina.

- I onda smo odlučili da u ovom periodu pripremimo kuću za zimu. Možete da vidite da se useljavaju, što mi je posebno drago da smo uspjeli, dijelom iz sredstava Vlade, Grada i donacijama privatnika. Ukupno je uloženo 80.000 KM za uređenje, vodu, struju i namještaj - naveo je Dodik.

Dodik u Bronzanom Majdanu (foto RTRS)

Prije ove pomoći Milena i devetoro djece, od kojih najmlađe ima deset, a najstarije 26 godina, odricanjem i vrijednim radom uglavnom u oblasti poljoprivrede, uspjeli su da kupe plac i plate zidarske radove.

- Imamo sad pet soba, grijanje, dva kupatila. Bolji su uslovi nego u staroj kući, gdje smo bili podstanari. Više je prostora. Sad smo po dvoje u sobama, ranije po troje i četvoro. Bilo je stvarno teško - saglasne su sestre Danijela i Dijana Mirčić.

Da je teško vrijeme prošlost za desetočlanu porodicu, od kojih samo dvoje radi, nagovještava i obećanje jedne od najuspješnijih kompanija u Republici Srpskoj da će uskoro zaposliti Danije