latinica  ћирилица
31/10/2020 |  19:36 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Banjalučani još jednom položili test humanosti (VIDEO)

U Banjaluci je održan Prvi humanitarni bazar za pomoć u liječenju djevojčica iz Srbije, Lane Јovanović i Minje Matić.
Humani bazar - Foto: RTRS
Humani bazarFoto: RTRS

Banjalučani su još jednom položili test humanosti. Kupovinom bilo kojeg izloženog proizvoda, učestvovali su u pružanju pomoći djevojčicama Lani i Minji, koje boluju od spinalne atrofije mišić.

Na prodajnim štandovima, pored izloženih knjiga, igračaka, bojanki, kolača, nakita i odjeće, bio je izložen i ručni rad mališana iz trećeg razreda osnovne škole Sveti Sava.

- Ovdje ima dosta kvalitetnih stvari da se kupi za simboličan novac i tako će pomoći i djevojčicama, a bolje će se i osjećati - rekla je učenica Borjana Marjanac.

Organizatori događaja ističu da će u predstojećem periodu organizovati i realizovati još humanitarnih bazara i da na taj način žele probuditi humanost građana i u drugim gradovima.

- Naš cilj je bio da ovo vide svi drugi građani u drugim opštinama i gradovima, prosto da se pokuša organizovati ovako nešto slično. Mi stojimo na raspolaganju za sve informacije, kako smo i na koji način to organizovali - kaže Nikolina Grbić Pavlović, jedan od organizatora.

S obzirom da su za djevojčicu Lanu prikupljena sredstva za liječenje, organizatori bazara poručili su da će, prema želji Laninih roditelja, sva sredstva od ovog humanitarnog bazara donirati za djevojčicu Minju.