latinica  ћирилица
13/11/2020 |  17:26 ⇒ 22:19 | Autor: RTRS

Ristovski: Nadam se da ćemo uskoro živjeti pod istim krovom (VIDEO)

Nadam se da će srpski narod uskoro živjeti pod istim krovom, izjavio je producent filma "Kralj Petar Prvi" Lazar Ristovski za RTRS.
Lazar Ristovski - Foto: RTRS
Lazar RistovskiFoto: RTRS

- Film "Kralj Petar Prvi" je veoma važan za Srbiju, Srbe i cijeli svijet zato što govori o jednom velikom srpskom kralju i stradanju srpskog naroda koje nikada ne smije biti zaboravljeno - izjavio je Ristovski.

Ristovski, koji u filmu tumači i glavnu ulogu, ističe da je bio posebno inspirisan da svo svoje filmsko i ljudsko iskustvo prenese u lik Kralja Petra Prvog.

- Potrudili smo se da napravimo film koji će biti i biografski, i istorijski, ali i herojski jer taj srpski narod koji je u opancima krenuo da se bori protiv jedne moćne carevine i da na kraju izađe kao pobjednik, to je nešto što istorija rijetko bilježi. Naravno, srpski narod može i mora time da se ponosi - rekao je Ristovski.

Ristovski je naglasio da je ovaj film jedan veliki poduhvat koji je važan kako istorijski, tako i kulturološki jer, kako je rekao, bez velike kulture nema ni velike istorije.

- Mislim da ćete uživati u ovom filmu koji je jako važan za Srbiju i Republiku Srpsku jer mi smo jedno. Јa sam uvijek govorio da je Srbija majka i sigurna kuća Republici Srpskoj. Nadamo se da ćemo uskoro svi živjeti pod jednim krovom – poručio je Ristovski.