latinica  ћирилица
15/11/2020 |  08:29 ⇒ 19:00 | Autor: RTRS

Otvorena sva biračka mjesta u Srpskoj

Sva biračka mjesta na području Republike Srpske su otvorena i proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata, uz poštovanja epidemioloških mjera koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona među stanovništvom, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Glasanje - Foto: RTRS
GlasanjeFoto: RTRS

Štab MUP Republike Srpske "Izbori 2020" prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora, navodi se u saopštenju.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i ЈMB, uključujući akviziciju) rade danas, 15 novembra do 19.00 časova.

Kako podsjećaju iz MUP Srpske, u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju za 15. novembar 2020. godine od 00.00 do 24.00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U istom vremenskom intervalu na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase.