latinica  ћирилица
15/11/2020 |  14:31 ⇒ 20:58 | Autor: SRNA

U ponedjeljak mjestimično slaba kiša

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, uz mjestimično slabu kišu.

Ujutru i prije podne biće malo do umjereno oblačno, u nižim predjelima, kotlinama i rječnim dolinama mjestimično sa maglom ili niskom oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana naoblačenje sa mjestimično slabom kišom zahvatiće većinu krajeva.

Duvaće slab vjetar, promjenljivih smjerova.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu oko 10, u višim predjelima od minus jedan stepen, a najviša dnevna od 10 do 16, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove.

Temperatura izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica četiri, Rudo sedam, Višegrad, Sokolac, Sarajevo i Foča osam, Gacko, Zenica i Novi Grad devet, Banjaluka, Prijedor, Srbac, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Čemerno 10, Bijeljina, Bileća, Srebrenica, Ivan sedlo i Livno 11, Doboj, Han Pijesak i Kalinovik 12, Trebinje, Tuzla i Bugojno 13, Mostar i Mrkonjić Grad 14, Neum 15, Ribnik 16, Šipovo 17 stepeni Celzijusovih.