latinica  ћирилица
18/11/2020 |  07:20 ⇒ 07:40 | Autor: RTS

Tumbaković: Kolarov će se vjerovatno oprostiti od reprezentacije

Selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković, stao je u odbranu kapitena "orlova" Aleksandra Kolarova, nakon poraza od Škotske.
Ljubiša Tumbaković (foto: FSS) -
Ljubiša Tumbaković (foto: FSS)

Tumbaković je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Rusije u Ligi nacija, komentarisao pojedine medijske natpise da je Inter zabranio Kolarovu da igra protiv Škotske.

- Poznavajući Aleksandra Kolarova, da je postojala najmanja šansa da igra - to bi i učinio. Tu nemam dilemu. Stavljamo ga u situaciju da mora da se pravda poslije 94 utakmice. Apsolutno sam na strani Kolarova. Posebno mi smeta medijska ujdurma i spinovanje stvari koje nisu provjerene - izjavio je Tumbaković.

Inter je  saopštio da je Kolarov pozitivan na virus korona, a selektor se dotakao i navodnog odbijanja Kolarova da uđe u igru u 119. minutu kako bi izveo penal.

- Sjajan je momak i ličnost. Nije bio u sastavu i logično je da ne šutira. A to što smo pomislili da bi nam falio njegov penal možda i nije korektno - rekao je Tumbaković i dodao da bi zvao Kolarova i za naredne akcije, mada je velika vjerovatnoća da će se on oprostiti od nacionalnog tima.

Srbija će protiv Rusije igrati i bez Dušana Tadića.

- Što se tiče Tadića, osjetio je povredu poslije utakmice u Mađarskoj, ima problem sa zadnjom ložom i to je razlog što nije u konkurenciji - naveo je Tumbaković.

Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, u kojoj je neophodna pobjeda za opstanak u B Ligi nacija, Tumbaković kaže da će ekipa učiniti sve da ostvari dobar rezultat.

- Ne zavisi sve od nas, ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu - poručio je Tumbaković.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se večeras od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.