latinica  ћирилица
18/11/2020 |  16:01 ⇒ 16:02 | Autor: TANЈUG

Bajden pobijedio Trampa u Mičigenu za 148.000 glasova

Na panelu NVO u najvećem okrugu u Mičigenu Vejn kauntiju potvrđeno je da je DŽo Bajden pobijedio Donalda Trampa u toj državi sa 148.000 glasova.

Rezultati su potvrđeni u utorak uveče, samo nekoliko časova nakon što su republikanci privremeno blokirali objavljivanje rezultata tvrdeći da je bilo neregularnosti prilikom glasanja u Detroitu.

Okrug Vejn je bio podijeljen (2:2) u vezi s tim da li da se potvrde rezultati prebrojanih glasova, a onda se pojavila nevladina organizacija koja je saopštila da su izbori u Detroitu "bili čisti", prenijela je Si-En-En.

Izabrani predsjednik DŽo Bajden poijbedio je u Mičigenu za oko 148.000 glasova, a okrug Vejn mu je donio pobjedu, jer je tamo osvojio 322.000 glasova više od Donalda Trampa, navela je Si-En-En.

Objavljivanje rezultata je privuklo pažnju predsjednika Trampa, koji je "kačio" tvitove republikanaca i širio informacije o tome da je "došlo do velike izborne prevare", navodeći da izborna komisija mora da mu vrati Mičigen.

Kada je NVO objavila rezultate, republikanci su pozvali državnog sekretara Mičigena DŽoselin Benson da izvrši sveobuhvatnu reviziju spornog okruga, jer se "vjeruje da je tu došlo do neregularnosti".