latinica  ћирилица
18/11/2020 |  19:02 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

SNSD se neće odreći Radojičića (VIDEO)

Izgradnja istočnog i zapadnog tranzita, fabrike vode, rekonstrukcija UKCa, samo su mali dio niza projekata koje su lokalne i republičke vlasti realizovale u Banjaluci, kaže predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik. Poručuje da će nova skupštinska većina u Banjaluci okupljena oko SNSDa nastaviti istim tempom.
SNSD - Foto: Twitter
SNSDFoto: Twitter

Cilj je da sve lokalne zajednice u Srpskoj , ne samo Banjaluka budu što je moguće urednije i bolje. Dodik podsjeća da je njegova politička stranka na posljednjim izborima dobila najviše odborničkih mjesta od svih partija u BiH.

Po broju osvojenih mandata SNSD je i dalje najjača stranka, ne samo u Republici Srpskoj, već i BiH, kaže predsjednik ove političke partije Milorad Dodik. Poručuje da će zajedno sa republičkom vlašću nastaviti da investiraju i u Banjaluku i ostale lokalne zajednice Srpske.

- Mi ćemo nastaviti to da radimo i činićemo da Republika Srpska I Banjaluka budu što bolje. Banjaluka je moja emocija kao i Republika Srpska. Јa to strastveno branim i želim da Banjaluka bude što je moguće urednija i bolja. Mnoge stvari koje su u ovom gradu urađene ja mogu da kažem da sam učestvovao od istočnog i zapadnog tranzita, rekonstrukcije fabrike vode - rekao je Dodik.

Podsjeća da su, između ostalog, Banjaluku očistili od organizovanih kriminalnih grupa, koje više ne postoje u najvećem gradu Srpske. Zajedno sa bivšim gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem ranije su planirane mnoge investicije, kao što je koncertna dvorana.

- Koja je dio urbanizacije približavanja grada evropskim standardima. Da li će to biti prioritet ovog gradonačelnika to ne znam - naveo je Dodik.

SNSD se neće odreći Igora Radojičića , jer je on ozbiljan čovjek sa iskustvom, kaže Dodik. Ponovio je da se ova stranka odrekla SPSa kao koalicionog partnera. Kaže i kada bi htjeli, sa tim nisu saglasne druge stranke koje su potpisale Sporazum za sklupštinsku većinu.

- Doveden sam u poziciju da mi kažu "ili oni ili mi", tako da moram da biram ovu skupštinsku većinu - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je komentarisao i izvještaj koji je MUP podnio Okružnom tužilaštvu protiv bivšeg direktora Puteva Srpske Nenada Nešića zbog zloupotrebe položaja. Kaže, procedure se moraju poštovati, ali Nešić je izbjegavajući tendersku proceduru postupio odgovorno, jer je bila dilema da li da poštuje zakon ili da brzo riješi pitanje od opšteg interesa.