latinica  ћирилица
20/11/2020 |  18:20 ⇒ 18:20 | Autor: B92

Gvardiola: Mesi je igrač Barselone

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola odbacio je spekulacije da je njegova odluka o produžetku ugovora povezana sa opcijom da Lionel Mesi pređe na Etihad.
 - Foto: AP
Foto: AP

Mesi je povezivan sa Sitijem nakon što je pred početak ove sezone tražio da napusti Barselonu. Argentinac je na kraju odlučio da ostane u Barseloni, pomalo protiv svoje želje, ali mu ugovor sa katalonskom klubom ističe na kraju sezone.

Gvardiola je ove nedjelje potpisao novi ugovor sa Sitijem, do 2023. godine, a danas su ga novinari ponovo pitali da li je mogućnost da ponovo radi sa Mesijem uticala na njegovu odluku da produži saradnju sa klubom iz Mančestera.

- Leo Mesi je igrač Barselone. Ako me pitate za mišljenje, kao osoba koja je zahvalna Barseloni za sve ono što je učinila za mene, moja želja je da Mesi u Barseloni završi karijeru - rekao je Gvardiola.

- To je ono što želim. Kao što sam to već rekao hiljadu puta do sad, volio bih kao navijač Barselone da Leo završi karijeru tamo - dodao je on.

Ipak, Gvardiola je ovog puta ostavio vrata odškrinuta.

- Njjemu ističe ugovor, ne znam šta će se događati u njegovoj glavi... Trenutno je igrač Barselone, a i prelazi rok počinje tek u junu, julu...- rekao je Gvardiola.