latinica  ћирилица
20/11/2020 |  19:02 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Voditeljka gostovanje Dodika pokušala pretvoriti u rijaliti šou (VIDEO)

Gostovanje srpskog člana Predsjedništva BiH, Molorada Dodika sinoć na N1 televiziji, izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama, ali ne zbog odgovora gosta već zbog ponašanja voditeljke.

- Na provokacije i treba ovako odgovarati - jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih komentara na sinoćnju emisiju N1, koja je iz intervjua pretvorena u rijaliti program.

Mnogi su na društvenim mrežama primijetili da Milorad Dodik nije imao isti tretman kao, na primjer Draško Stanivuković prethodno veče.

- "Bila je ubijeđena da će se proslaviti nakon večerašnjeg intejvua, međutim, jedini dojam koji je ostavila je beskrajna mržnja i potpuna nedoraslost sagovorniku. Sve vrijeme nije uspjela sakriti mržnju koja je uzme da namrgođena i u pokušaju prezira". "Emela je učinila što niko do sad nije". "Večeras je većina Dodika podržala u ovom intervjuu". "U potpunosti se slažem s tobom. Novinar se mora ponašati profesionalno, makar mu sagovornik bio Adolf Hitler, novinarka se ponašala kao da je na nekom vašaru ili u cirkusu. Јadno za N1 koja pretenduje da bude top TV. Nije! " Nisam gledao, ali mi je upravo prijatelj koji Dodika mrzi rekao da Emeli treba zabraniti rad ili je prebaciti u Zadrugu. Nakon tog komentara nemam želju pogledati, sve mi je jasno" - neki su od komentara na društvenim mrežama.

Struka kaže da profesionalni novinari i voditelji, prema svim sagovornicima treba da se ponašaju na isti način, te da ne smije povrijediti dostojanstvo svojih sagovornika, što je poručio i Ljubomir Zuber, profesor doktor komunikolog.

Emisija je završena nakon što je nekoliko puta uzastopno ponovio istu rečenicu, čime je poručio da na takav način više neće razgovarati. Ostali mediji ostali su uskraćeni čak i za citat, jer gost u intervjuu gotovo nijednu rečenicu nije uspio da završi.