latinica  ћирилица
21/11/2020 |  16:07 ⇒ 16:10 | Autor: SRNA

Prijedor: Prikupljeno 19.500 KM za Minju, akcija traje još sedam dana

Na humanitarnom bazaru u Prijedoru na kojem se prikuplja pomoć za liječe jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca do sada je obezbijeđeno 19.500 KM, a akcija se nastavlja još sedam dana.
Akcija za Minju - Foto: SRNA
Akcija za MinjuFoto: SRNA

- Naši sugrađani pokazali su se kao veoma humani ljudi tako da su proteklih sedam dana donirali razne predmete i sredstva za ovu humanitarnu akciju - rekla je Srni predstavnik organizatora "Prijedor za Minju" Dragana Vrabičić.

Ona je dodala da su putem "Fejsbuk" grupe prikupili razne predmete koje su juče gotovo sve prodali uprkos kiši.

Vrabičićeva je dodala da će sav prihod sa bazara biti uplaćen na račun za liječenje djevojčice Minje Matić.

Svojim prilozima Prijedorčani su postali dio akcije prikupljanja sredstava za djevojčica Minju Matić iz Kragujevca koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lijek za bolest postoji, ali u Americi i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara. Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija "Budi human - Aleksandar Šapić", a trenutno je aktivan i "M:tel" humanitarni broj 1433.

Humanitarni bazar za Minju nastavlja svoje putovanje po Republici Srpskoj i svaki grad putem društvenih mreža organizuje slične akcije sa željom da malena Minja ozdravi.