latinica  ћирилица
22/11/2020 |  14:39 ⇒ 20:30 | Autor: SRNA

U ponedjeljak promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima

U Republici Srpskoj u ponedjeljak se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, dok će magle i sumaglice tokom prijepodneva biti u nižim krajevima.

 Јutro će biti umjereno do pretežno oblačno, lokalno sa slabim mrazem. Po kotlinama i riječnim dolinama mjestimično se očekuje prolazna magla ili sumaglice, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana preovladavaće promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčnim periodima, a uveče i u noć na utorak očekuje se naoblačenje sa sjevera koje može usloviti kratkotrajnu slabu kišu.

Duvaće slab vjetar promjenljivih pravaca.

Јutarnja temperatura vazduha od minus dva do četiri, u višim predjelima od minus pet, a najviša dnevna od pet do 11, na planinama od jedan stepen, a na jugu oko 14 stepeni Celizijusovih.

I narednih dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, a povremeno su moguće slabe padavine, uglavnom kiša. Meterolozi najavljuju i svakovdevni blagi porast temperature vazduha.

Poslije oblačnog jutra u utorak, 24. novembra, kada postoji mogućnost i za slabu kišu ili rosulju mjestimično, tokom dana će doći do postepenog razvedravanja i više sunčanog vremena. Јutarnja temperatura od nula do šest, a najviša dnevna od pet do 10, na jugu oko 12 stepeni.

U srijedu, 25. novembra, ujutro će na sjeveru biti umjereno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno vedro, lokalno sa maglom po kotlinama i visoravnima. Tokom dana pretežno sunčano, sa malo oblaka lokalno na sjeveru. Јutarnja temperatura od minus dva do četiri, a najviša dnevna od šest do 10, na jugu oko 13 stepeni.

Pretežno vedro biće i u četvrtak, 26. novembra, a lokalno će ponegdje biti i magle po kotlinama i riječnim dolinama, na planinama i u višim predjelima uz mraz. Magla ili niska oblačnost se mogu i duže zadržati po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano, uz malu prolaznu oblačnost, toplije nego prethodnih dana. Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do pet, a najviša dnevna od sedam do 13.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Han Pijesak minus jedan, Mrakovica nula, Kalinovik, Sokolac jedan, Čemerno, Sarajevo, Bihać, Bugojno, Zenica dva, Livno, Tuzla četiri, Mrkonjić Grad, Prijedor, Rudo, Srbac, Srebrenica pet, Banjaluka, Bijeljina, Višegrad, Novi Grad, Šipovo šest, Doboj, Ribnik sedam, Foča osam, Mostar 10, Bileća 12, Trebinje 14 stepeni. /