latinica  ћирилица
24/11/2020 |  09:54 ⇒ 09:54 | Autor: Blic

Zvezda u Belgiju putuje bez Kataija

Crvena zvezda će u četvrtak protiv Genta u Belgiji (18.55 sati) u okviru 4. kola grupne faze Lige Evrope igrati bez najboljeg igrača ove sezone.
Aleksandar Katai (Foto: crvenazvezdafk.com) -
Aleksandar Katai (Foto: crvenazvezdafk.com)

Aleksandar Katai je povrijedio primicač na baraž utakmici Srbije sa Škotskom, a prema prognozama ljekara, neće moći da se oporavi do dvoboja u Belgiji, u kome bi srpski šampion pobjedom širom otvorio vrata naredne faze, pišu “Večernje novosti“.

Katai zbog ove povrede najvjerovatnije neće ni putovati sa ekipom u Belgiju u srijedu ujutro, a jasno je da će za Zvezdu izostanak Kataija biti ogroman hendikep.

U prvom duelu na “Marakani“ upravo on je riješio pitanje pobjednika tako što je iz slobodnog udarca lucidno nadmudrio golmana Belgijanaca, a prije toga je pogodio i prečku.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u Belgiji neće moći da računa ni na lijevog beka Milana Rodića zbog korone, vezistu Seku Sanoga zbog žutih kartona, dok je i Marko Gobeljić pod znakom pitanja zbog povrede.

Ako je Zvezdi neka utjeha ni Belgijanci ne mogu da računaju na najboljeg fudbalera, Ukrajinca Јaremčuka koji je pozitivan na virus korona.