latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:33 ⇒ 16:33 | Autor: RTS

Levandovski prvi favorit za fudbalera godine

Poljski fudbaler Robert Levandovski predvodi skraćeni spisak od 11 kandidata za nagradu "The best", koju Međunarodna fudbalska federacija dodjeljuje najboljem fudbalera svijeta. Nagrade najboljem fudbaleru, golmanu i treneru biće uručene 17. decembra u Cirihu.
Robert Levandovski -
Robert Levandovski

Nakon što je "Frans fudbal" odlučio da zbog pandemije koronavirusa ne dodjeljuje Zlatnu loptu, nagrada Fifa dodatno dobija na značaju, a Robert Levandovski je apsolutni favorit, s obzirom na to da je sa Bajernom osvojio triplu krunu, a ujedno bio najbolji strelac Bundeslige (34 gola) i Lige šampiona (15 pogodaka).

Na skraćenom spisku su i do sada neprikosnoveni Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, kao i Nejmar i Kilijan Mbape (PSŽ), Mohamed Salah, Virdžil van Dajk i Sadio Mane (Liverpul), vezista Mančester sitija Kevin de Brujne, kapiten Real Madrida Serhio Ramos, kao i Tijago Alkantara, fudbaler Liverpula, koji je prošle sezone bio u Bajernu.

Za priznanje najboljeg golmana kandidati su Alison Beker (Liverpul), Tibo Kurtoa (Real Madrid), Kejlor Navas (PSŽ), Manuel Nojer (Bajern), Јan Oblak (Atletiko Madrid) i Mark-Andre ter Štegen (Barselona).

Za najboljeg trenera nominovani su Marselo Bijelsa (Lids), Hans-Diter Flik (Bajern), Јirgen Klop (Liverpul), Đulen Lopetegi (Sevilja) i Zinedin Zidan (Real Madrid).

Nagrade Fifa biće dodijeljene 17. decembra u Cirihu.