latinica  ћирилица
26/11/2020 |  15:21 ⇒ 16:35 | Autor: SRNA

Uhapšeno lice zbog ubistva četiri srpska civila u Srebrenici

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu danas su u mjestu Tinja u opštini Srebrenik pretresli jednu lokaciju i uhapsili lice za kojim je raspisana međunarodna potjernica, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi osumnjičeno lice, službenici Sipe otkrili su i privremeno oduzeli dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan karabin, jednu malokalibarsku pušku, tri pištolja, jednu optiku za snajper, deset okvira za municiju i veću količinu municije različitih kalibara.

Nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama Sipe uhapšeno lice će u zakonskom roku biti predato nadležnom organu.

Ove operativne aktivnosti sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Srna nezvanično saznaje da je za uhapšenim licem ranije raspisana Interpolova potjernica zbog sumnje da je 1996. godine učestvovao u ubistvu četiri civila srpske nacionalnosti na području Srebrenice.

Portal "Kliks" javlja da je riječ o Nedžadu Hasiću iz Srebrenice.

Isti portal javlja da je u potjernici Okružnog tužilaštva Bijeljina navedeno da je Nedžad Hasić zajedno s Ahmom Harbašem i Behudinom Husićem osumnjičen da je tokom 1996. godine na području Srebrenice učestvovao u ubistvu četvorice srpskih civila.

Navedena lica su ranije tvrdila da su u montiranom procesu i pod prisilom priznali da su počinili djela koja im se stavljaju na teret.

Hasićev otac izjavio je još prije 15 godina da će se njegov sin predati pod uslovom da mu ne sudi nijedan sud na području Republike Srpske.