latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:14 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

KiM: U srpskim sredinama 78 zaraženih

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, prema podacima Kriznog štaba iz Kosovske Mitrovice, u posljednja 24 časa od 207 uzetih uzoraka, 78 je pozitivno na kovid 19.

Novi pozitivni slučajevi su iz opština Kosovska Mitrovica 26, Zvečan četiri, Leposavić sedam i Zubin potok deset, a ostali su iz Gračanice 12, Gnjilana osam, Peći šest, Prilužja u opštini Vučitrn četiri i iz Kosovske Kamenice jedan slučaj.

Hospitalizovano je 56 pacijenata, i to u bolnici u Kosovskoj Mitrovici 55 i u Kliničkom centru u Nišu jedan pacijent.

Iz uprave Kliničko-bolničkog centra Priština sa izmještenim sjedištem u Gračanicu Srni je rečeno da se u bolnici u Lapljem Selu, kod Gračanice, nalazi 48 pacijenata sa težim oblicima zaraženosti i da je tridesetak pacijenata prebačeno u niški Klinički centar.

Od početka epidemije bilo je 2.155 pozitivnih slučajeva, a trenutno je aktivno 886, a najveći broj njih je iz Kosovske Mitrovice.

Podatke o broju zaraženih, smrtnih slučajeva i hospitalizovanih slučajeva zdravstvene ustanove sa područja Kosova i Metohije južno od Ibra dostavljaju Kancelariji za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije zbog čega Krizni štab iz Kosovske Mitrovice na kovid 19 spisku vodi samo one slučajeve koji se jave ili obave pregled u nekoj od srpskih zdravstvenih ustanova na sjeveru Kosova.