latinica  ћирилица
27/11/2020 |  16:23 ⇒ 28/11/2020 | 09:04 | Autor: SRNA

Ponovno brojanje glasačkih listića u sedam opština

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH naredila je danas ponovno brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata lokalnih izbora sa redovnih biračkih mjesta u Gradačcu, Sanskom Mostu, Novom Travniku, Ilijašu, Istočnom Drvaru, Vukosavlju i Gornjem Vakufu.
Izbori - Foto: RTRS
IzboriFoto: RTRS

Ova odluka donesena je na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za lokalne izbore o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata.

Brojanje glasačkih lističa biće obavljeno u osnovnoj izbornoj jedinici Gradačac na biračkim mjestima 025A002 i 025A005B po političkim subjektima i kandidatima za Gradsko vijeće Gradačac, te u osnovnoj izbornoj jedinici Sanski Most na biračkom mjestu 032A022B po političkim subjektima i kandidatima za Opštinsko vijeće te opštine.

Glasovi će ponovo biti prebrojani u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Travnik na biračkom mjestu 111A003 po političkim subjektima i kandidatima za Opštinsko vijeće Novi Travnik, kao i u osnovnoj izbornoj jedinici Ilijaš na biračkom mjestu 118A015 po političkim subjektima i kandidatima za Opštinsko vijeće Ilijaša.

U osnovnoj izbornoj jedinici Istočni Drvar ponovno projanje biće obavljeno na biračkom mjestu 058B001 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu opštine Istočni Drvar, zatim u osnovnoj izbornoj jedinici Vukosavlje na biračkom mjestu 018B000 - lično i osnovnoj izbornoj jedinici Gornji Vakuf - Uskoplje na biračkom mjestu 110A000 - lično.

Ove aktivnosti biće sprovedene sutra u 15.00 časova u Glavnom centru za brojanje u dvorani "Zetra" u Sarajevu.

Akreditovani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora mogu biti prisutni u toku brojanja, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obavješteni.

Iz CIK-a podsjećaju da će u nedjelju, 29. novembra biti održani ponovljeni izbori na redovnom biračkom mjestu 007B040 u izbornoj jedinici Novi Grad za načelnika i Skupštinu opštine Novi Grad.