latinica  ћирилица
28/11/2020 |  09:21 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Danijel Vujanović autor prepoznatljivih murala u Bijeljini (FOTO/VIDEO)

Grafiti i poruke ispisani na stambenim objektima mogu imati i umjetničku crtu ako se dobra ideja i misao sprovedu u djelo.
Danijel Vujanović - Foto: RTRS
Danijel VujanovićFoto: RTRS

Od 2015. godine u Bijeljini je trend oslikavanja zidova postao veoma popularan, a najviše zasluga za to ima Danijel Vujanović, koji je oslikao već nekoliko zidova širom ovog grada.

Foto: RTRS

Kaže da je sprej i ispisivanje grafita od tada zamijenio četkicom, a ono što smatra uspjehom je što mu nijedan mural nije prekrečen i ili ispisan.

Danijel trenutno oslikava zid jednog haustora u centru grada koji je prepoznatljiv pod nazivom bijele zgrade. Kaže da su ga angažovali momci koji žele da daju svoj doprinos sredini u kojoj žive.

Foto: RTRS

Ideju da uradi prvi mural imao je sada već davne 2013. godine kada je predložio da se oslika lik Meše Selimovića i napiše jednu od njegovih poruka.

Foto: RTRS

Ideja je kao dobra prepoznata tek dvije godine kasnije i od tada zid pored ulaza u Poresku upravu krasi lik poznatog srpskog književnika.

Od tada do danas, Danijel je ukrasio nekoliko zidova, uglavnom znamenitim ličnostima naše prošlosti, poput Sofke Nikolić i Dragana Nikolića.

Foto: RTRS

Danijel je bio član brejk dens grupe DŽast tu kul koja je postala poznata po učešću u regionalnom šou programu "Јa imam talenat", ali i kasnije osvajanjem medalja na evropskim takmičenjima u slobodnom stilu. Ističe da je to u uskoj vezi sa ovim što danas radi.

Mnogo je onih koji sprejove koriste za ostavljanje ličnih poruka, ali koje i ne izgledaju reprezentativno, te poziva sve koji ih koriste da ostave neki lični pečat kako bi se mnogo većem broju ljudi dopao njihov rad.