latinica  ћирилица
28/11/2020 |  10:55 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

Tajsonov povratak pozdravila i naša sportska redakcija - rukavicom legende (FOTO/VIDEO)

Nakon 15 godina ljubitelji boksa u noći sa subote na nedjelju ponovno će moći da vide Majka Tajsona u ringu.
Tajsonova rukavica - Foto: RTRS
Tajsonova rukavicaFoto: RTRS

Legendarni bokser, koji ima 54 godine večeras će u Los Anđelesu boksovati protiv tri godine mlađeg Roj DŽonsa juniora, takođe bivšeg šampiona u teškoj kategoriji.

Povratku Tajsona u bokserski ring posebno se raduju u sportskoj redakciji RTRS. Naše kolege Boris Vrhovac i Saša Ajduković su nam pokazali suvenir, boksersku rukavicu koju je Majk Tajson potpisao i poklonio 2010. godine u Londonu.

Foto: RTRS

Sasvim sigurno i večeras će Tajsonove rukavice završiti u vlasništvu nekog zaljubljenika u boks.

Majk Tajson i Roj DŽons junior pristali su na ovu egzibiciju, koja će se održati u Stejpls centru prije nekoliko mjeseci na oduševljenje sportske javnosti.Tajson će zaraditi 10 miliona, a njegov protivnik tri miliona dolara. Tajson se obavezao da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe što bi ujedno postala najveća humanitarna donacija nekog sportiste ikada. Boksovaće se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Bokseri takođe neće ići na nokaut. Tajson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a protivnik je lakši od njega pet kilograma.

- Јa život ne gledam kroz godine. Јa život gledam kao energiju. Za sto ne donosite vaše godine već vašu energiju. Ne kažete ja sam Bob i imam 59 godina. Treba reći sa entuzijazmom ja sam Bob takav sam i takav. Entuzijazam je zarazan i svemu morate prići sa entuzijazmom - rekao je Tajson.

Foto: Lynn Millspaugh

Tajson i Dons junior se nikada prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tajsonove karijere,nakon poraza od Lenoksa Luisa i trijumfa nad Klifordom Etijenom, DŽons odbio borbu zbog novca, smatravši da je tada ponuđenih 33 miliona dolara premalo. Spektakl u Los Anđelesu počinje oko četiri časa po našem vremenu.