latinica  ћирилица
29/11/2020 |  09:33 ⇒ 30/11/2020 | 07:39 | Autor: SRNA

Dodik: Srećan je narod koji ima pjesnika i besjednika kao što je Matija Bećković

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 81. rođendan Matiji Bećkoviću, istakavši da je srećan narod koji ima takvog pjesnika i besjednika.
Sastanak Dodik - Bećković - Foto: SRNA
Sastanak Dodik - BećkovićFoto: SRNA

- Vaša poezija je na neki način postala i propovijed, a Vaše riječi zvuče ohrabrujuće i u ovim vremenima kada vodimo bitku svih bitaka na identitetskom frontu od koje zavisi i naš opstanak kao starog i civilizovanog evropskog naroda, koji govori svojim jezikom, piše svojim pismom i ima svoje pjesničke velikane kao što ste Vi - naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da je Bećkovićev značaj za srpsku kulturu nemjerljiv i da je on najveći živi pjesnik u srpskoj književnosti, koja je jedan od najznačajnijih stubova srpske kulture.

"Želim Vam dobro zdravlje, dug život i da nam podarite još mnogo pjesama i propovijedi koje nas inspirišu jer, kako to reče naš nobelovac Ivo Andrić, 'pjesniku i njegovom djelu vrijeme ne može ništa'", naglasio je Dodik.

On je poželio Bećkoviću da i dalje trijumfuje njegovo poetsko majstorstvo i besjedništvo, kao i njegova jasnoća kazivanja, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.