latinica  ћирилица
29/11/2020 |  10:28 | Autor: SRNA

NSRS u utorak o Prijedlogu drugog rebalansa budžeta

Narodna skupština Republike Srpske će na sjednici, koja počinje u utorak, 1. decembra, po hitnom postupku raspravljati o Prijedlogu drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba)

Na dnevnom redu ovog redovnog skupštinskog zasjedanja nalazi se 12 tačaka, a među njima će poslanici po hitnom postupku razmotriti Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama.

Po hitnom postupku predviđena je i rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

Pred poslanicima će se naći i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila, Prijedlogu zakona o faktoringu, kao i Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, objavljeno je na sajtu Narodne skupštine.

Na dnevnom redu su i Izvještaji po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj - Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2019. godinu i Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1. januar 2019. – 31. decembar 2019. godine.

Dnevnim redom obuhvaćeni su i "Aktelni čas" - poslanička pitanja i odgovori, kao i izbor i imenovanja.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je ranije da će sjednica biti održana u skladu sa mjerama propisanim u borbi protiv virusa korona.

Početak sjednice zakazan je u 10.00 časova.