latinica  ћирилица
29/11/2020 |  16:22 ⇒ 17:47 | Autor: Agencije

Minut ćutanja na svim terenima u Srbiji u čast Maradone

Fudbalski savez Srbije odazvao se pozivu FIFA, te će ovog vikenda i na terenima širom Srbije minutom ćutanja biti odata počast velikom Dijegu Armandu Maradoni.

Povodom smrti jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Dijega Armanda Maradone, Svjetska fudbalska federacija  uputila je svim svojim članicama dopis sljedeće sadržine:

- Fudbal je 25. novembra 2020. godine izgubio jednu od svojih najvećih ikona, Dijega Armanda Maradonu. Svuda po svijetu se osjeća snažan gubitak zbog preranog odlaska istinske fudbalske legende. Nije pretjerivanje reći da fudbal neće biti isti bez njega. Zauvijek ćemo biti zahvalni za ono što je dao našem sportu i veoma će nam nedostajati.

U čast Dijega Armanda Maradone, kao i u ime solidarnosti sa njegovom porodicom i svima koji su ga toliko voljeli, zastave u sjedištu Svjetske fudbalske federacije su na pola koplja, a FIFA poziva i organizatore svih takmičenja da održe minut ćutanja na svakoj fudbalskoj utakmici tokom ovog vikenda ili prvom narednom prilikom - poručila je FIFA u dopisu.