latinica  ћирилица
30/11/2020 |  13:58 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Arlov: Zahvalnost Hercegovini za pomoć djeci na Kosmetu

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas zahvalnice i knjigu "Humano srce Srpske" gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, te direktorima osnovnih i srednjih škola iz Trebinja, Bileće, Ljubinja i Nevesinja u znak zahvalnosti za humanost Hercegovaca iskazanu u akciji ovog odbora za pomoć djeci na Kosmetu.
Trebinje, Milorad Arlov i Mirko Ćurić - Foto: SRNA
Trebinje, Milorad Arlov i Mirko ĆurićFoto: SRNA

Zahvalnica je uručena i predstavnicima "Elektroprivrede Republike Srpske" i gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Arlov je istakao da je Hercegovina uvijek bila humana, navodeći da brojne škole i gradovi iz ove regije učestvuju u akciji za pomoć u izgradnji Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, namijenjenog za više od 130 djece i mladih sa smetnjama u razvoju sa područja Kosmeta.

- Hvala Hercegovini, hvala djeci od sedam do 18 godina koja su i ovim putem pokazala da imaju osjećaj prema svojim vršnjacima na Kosmetu i sigurno će im to koristiti da budu dobri ljudi. Kosovo i Metohija je naša ikona, a mi Srbi preko Drine znamo kakva je muka bila ovdje i mi ih najbolje razumijemo. Zato se Republika Srpska sa ponosom pominje na Kosmetu - rekao je Arlov.

On je dodao da je planirano da Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici bude završen u što kraćem roku i zamolio sve gradove i opštine, kao i škole, da učestvuju u humanitarnoj akciji.

- Akcija traje do 31. decembra, a za izgradnju Dnevnog centra potrebno nam je još nešto više od 50.000 evra. Uradili smo do sada mnogo. Do sada je uplaćeno više od 200.000 evra za izgradnju Centra površine 714 metara kvadratnih koji će biti i poklon Republike Srpske - rekao je Arlov.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Sveti Sava" u Bileći Ljudmila Milošević zahvalila je u ime svih škola Arlovu na poklonima i zahvalnicama, istakavši da je ponosna što je i bilećka škola učestvovala u ovoj velikoj humanitarnoj akciji, te što se odazvao veliki broj škola iz Hercegovine.

- Kod djece razvijamo osjećaj humanosti za druge, empatiju i ponosna sam što učestvujemo u svim humanitarnim akcijama - istakla je Miloševićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je Arlovu na poklonima, kao i roditeljima i djeci iz Trebinja i Hercegovine koji su učestvovali u akciji.

- Grad Trebinje će podržati i sve ostale akcije u skladu sa mogućnostima, ali je važno da svi građani Trebinja i Hercegovine učestvuju u ovom i sličnim projektima - rekao je Ćurić.