latinica  ћирилица
01/12/2020 |  20:59 ⇒ 21:00 | Autor: B92

Potop Nikolićeve Lokomotive

Fudbaleri Salcburga nadigrali su Lokomotivu u Moskvi u 5. kolu grupe A Lige šampiona i pobjedom od 3:1 (2:0) gotovo obezbijedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Lokomotiva nije imala nikakav odgovor na agresivnu i napadačku igru Salcburga

Austrijski prvak je tako preskočio tim Marka Nikolića na tabeli i kolo prije kraja ima bod više i lakši posao u posljednjoj rundi.

Salcburg će kroz nedjelju dana dočekati Atletiko Madrid na svom stadionu, dok će Lokomotiva ići na noge aktuelnom prvaku Evrope, Bajernu u Minhen.

Ruski predstavnik nije imao nikakav odgovor na agresivnu i napadačku igru Salcburga, a posebno za dvostrukog strijelca u prvom poluvremenu, Mergima Berišu.

Nijemac albanskog porijekla se prvi put upisao u listu strijelaca u 28. minutu.

Dugo je trajao napad gostiju, dva puta su pokušali bili izblokirani, a onda se lopta odbila do Beriše koji je zatresao mrežu.

VAR sistem je poslije nekoliko minuta provjeravanja pokazao da nije bilo ofsajda.

Desetak minuta kasnije Lokomotiva je prvi put zaprijetila i odmah došla do dvije velike prilike.

Najpre je Murilo šutirao, a Ramaljo spasio pogodak na gol-liniji, a onda nakon desetak sekundi je i Ze Luis tukao sa distance, a Cican Stanković odbranio.

I kako to obično biva, slijedi kazna, a ovog puta je Slobodan Rajković "pokopao" Marka Nikolića.

Dvije velike greške na centru terena je napravio srpski defanzivac i poklonio gotovo čistu situaciju koju su asistent Koita i strijelac Beriša pretvorili u 2:0.

Nikolić je odmah na startu drugog poluvremena napravio trostruku izmjenu, a "grešnika" Slobodana Rajkovića ostavio u svlačionici.

Međutim, to nije previše promijenilo stanje stvari na terenu. Možda Anton Mirančuk jeste donio balans na terenu, ali generalno, Salcburg je usporio ritam utakmice i uveo je u željeni tok.

Lokomotiva je pokazala reakciju u 78. minutu kada je Ramaljo skrivio jedanaesterac nad Ze Luisom, a Mirančuk smanjio na 2:1.

Ipak, nada Nikolićevog tima je trajala samo stotinak sekundi, pošto je Murilo napravio veliku grešku, poput Rajkovića u prvom dijelu, a Karim Adejemi to iskoristio da postavi konačnih 3:1.