latinica  ћирилица
02/12/2020 |  13:02 ⇒ 14:54 | Autor: sputniknews.com

Krivokapić predstavlja program i članove svog kabineta

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić podnosi ekspoze i predstavlja članove svog kabineta. Sednici Skupštine prisustvuje i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.
Zdravko Krivokapić - Foto: Screenshot/YouTube
Zdravko KrivokapićFoto: Screenshot/YouTube

Krivokapić je čestitao svim poslanicima izbor u novom sazivu Skupštine i podsetio da su svi imali prilike da vide ekspoze.

Prestavljanje programa kasnilo je skoro sat vremena zbog primedbe poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića koji je tražio pauzu.

Medojević tražio pauzu zbog primedbi na ekspoze, Krivokapić poručio da će vlada biti izglasana
Pošto je predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić otvorio sednicu i usvojio dnevni red Medojević je saopštio da se nisu stekli uslovi da se raspravlja o predlogu programa vlade.

Bečić je rekao da je bilo vremena za intervencije, da je ekspoze dostavljen dva dana pre početka sednice.

- Kolegijum smo imali bio je predstavnik PzP (Pokreta za promene). Ostavljeno je da mandatar iznese program, a na nama da se izjasnimo i o programu i sastavu vlade. Do ovog trenutka Skupština nije dobila primjedbe na ekspoze i ne vidim da bi sjednica Kolegijuma nešto promijenila - rekao je Bečić.

Medojević je tražio pauzu jer ima primedbe na ekspoze.

- Ako ne želite da date pauzu, uvešće se novi način upravljanja parlamentom koji nije dobar - rekao je Medojević.

Mandatar Zdravko Krivokapić rekao je da "ovaj program nije mogao da bude drugačiji".

- Oni koji nemaju podatke nemaju pravo da se igraju podacima. Da li je ovo seminarski rad to neka procjeni neko drugi. Ovo je ono što se u ovom trenutku moglo uraditi - rekao je Krivokapić.

Poručio je da će ova vlada sigurno biti izglasana.

- Nije manjinska već vlada naroda. Tražili smo da ne budemo kritikovani, ako očekujete rezultate onda nas. Oročite na šest mjeseci - rekao je Krivokapić i dodao da će Vlada u februaru napraviti program rada za 2021. godinu.

Poslanik Marko Milačić pozvao je da kandidati za ministre dođu iz Belog salona u plenarnu salu i "da im tu kaže ko šta ima da im kaže".

- Narod Crne Gore više ne želi pauzu. Ovde nismo ni zbog Milačića, Medojevića, ni zbog Đukanovića već zbog građana Crne Gore - rekao je Milačić.