latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:25 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

U oktobru ukupan promet manji za 0,9 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u oktobru veći je za 0,9 odsto u odnosu na septembar, objavila je Agencija za statistiku BiH.
Agencija za statistiku BiH - Foto: RTRS
Agencija za statistiku BiHFoto: RTRS

Pad prometa od 1,3 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima zabilježen rast od 0,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u oktobru ostvario je pad od 1,3 odsto u odnosu na septembar.

Pad prometa od 1,6 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je rast prometa od 0,8 odsto ostvaren u trgovini prehrambenim proizvodima.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH u oktobru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od devet odsto.

Promet prehrambenim proizvodima u desetom mjesecu zabilježio je pad od 0,6 odsto u odnosu na oktobar prošle godine, dok je promet neprehrambenim proizvodima zabilježio pad od 3,4 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u oktobru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 7,1 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 2,8 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 4,8 odsto.