latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:28 ⇒ 12:29 | Autor: SRNA

Brčko: 5.000 KM za gradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Skupština distrikta Brčko je na prijedlog poslanika SNSD-a uplatila 5.000 KM za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" - Foto: SRNA
Dnevni centar "Podrži me - 9. januar"Foto: SRNA

Arlov je napomenuo da je ovo druga donacija distrikta nakon što je prije nekoliko mjeseci kabinet gradonačelnika Brčkog Siniše Milića donirao Odboru 10.000 KM.

- Hvala gradonačelniku, Vladi i Skupštini distrikta Brčko za veliku humanost i značajnu pomoć da završimo ovaj centar u Kosovskoj Mitrovici koji smo započeli prošle godine i damo ga djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja `Podrži me` koje broji oko 150 djece i mladih - dodao je Arlov.

On je podsjetio da je izgradnja Dnevnog centra površine 714 metara kvadratnih veliki projekat Odbora čija je vrijednost oko 280.000 evra.

- Zahvaljujući humanosti Republike Srpske nadamo se da će ubrzo biti zaršen, a za njegov završetak potrebno nam je još nešto manje od 50.000 evra - rekao je Arlov.

On je pozvao sve u Republici Srpskoj da pomognu da bude završen, kako kaže, ovaj humani manastir na Kosovu i Metohiji.