latinica  ћирилица
03/12/2020 |  13:48 ⇒ 20:30 | Autor: SRNA

Vulin: Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Banjaluci da je Republika Srpska uvijek spoljnopolitički prioritet Srbije, te je zahvalio srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na godinama uporne borbe za srpske nacionalne interese i za jačanje svijesti o potrebi zajedništva srpskog naroda, koje ne ugrožava nikoga.
Milorad Dodik i Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je naglasio da je materijalna pomoć Vlade Srbije Republici Srpskoj dokaz da odnosi dvije republike nisu isprazne priče, već konkretna saradnja da bi narod u Srpskoj živio bolje.

- Republika Srpska će uvek biti pomognuta, svaka potreba Republike Srpske je i naša potreba. /Predsjednik Srbije Aleksandar/ Vučić je uložio ne mali uticaj da se i na međunarodnom planu, ali i unutar naših odnosa, Republika Srpska bolje razume, prihvati i da se poštuje volja srpskog naroda sa ove strane Drine - rekao je Vulin nakon sastanka sa Dodikom.

On je istakao da će svi Srbi biti sačuvani i o njima će se voditi računa, dok Srbiju predvodi Vučić.

Vulin je dodao da je Dodika informisao o saradnji ministarstava unutrašnjih poslova Srpske i Srbije, zajedničkim vježbama, borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, migrantske krize i ostalim aktivnostima kojima se građanima garantuje bezbjednost.

Govoreći o mogućnosti zajedničke vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH, Vulin je ocijenio da bi to bilo dobro za stvaranje međusobnog povjerenja, ali i da saradnja različitih oružanih snaga može učvrstiti regionalnu stabilnost.

- Vlada Srbije je donijela moratorijum u trajanju od šest mjeseci na učešće u bilo kakvim vojnim aktivnostima sa drugim partnerima. Ukoliko Vlada Srbije ne produži moratorijum, naravno da smo otvoreni za saradnju sa prijateljskim državama - zaključio je Vulin.

Povezane vijesti:

Dodik - Vulin: Bezbjednost i stabilnost Srpske, prvi interes Srbije (VIDEO)