latinica  ћирилица
03/12/2020 |  17:26 ⇒ 17:27 | Autor: SRNA

Tegeltija podržao radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija podržao je danas na sastanku u Sarajevu radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama, ističući da smatra da je to zakonsko rješenje od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni sektor u BiH.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Tegeltija je održao sastanak sa članovima stručnog tima koji su mu predstavili radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama, čiji je cilj kreiranje novog rješenja o javnim nabavkama, odnosno pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova za ponuđače, u skladu sa evropskim direktivama, te brže, efikasnije i transparentnije funkcionisanje javnog sektora.

Iz Savjeta ministara saopšteno je da su na ovom sastanku bili članovi Kolegijuma Savjeta ministara, vršilac direktora Agencije za javne nabavke, predstavnici Delegacije EU i privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/.

Tegeltija je tokmo skupa zahvalio stručnjacima iz Republike Srpske i FBiH za angažovanost na nalaženju zakonskih rješenja koja za cilj imaju unapređenje poslovnog i privrednog ambijenta BiH.

Radna verzija novog Zakona o javnim nabavkama BiH, koja je danas predstavljena na sastanku, biće dostavljena svim nadležnim organima i institucijama na dalje razmatranje i doradu, te upućena u redovne institucionalne procedure.