latinica  ћирилица
03/12/2020 |  18:07 ⇒ 18:10 | Autor: RTRS

Održane konsultacije sa predstavnicima Saveza sindikata i Udruženja penzionera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nastavio je danas konsultacije u vezi sa prijedlogom republičkog budžeta za 2021. godinu i programom ekonomskih reformi. Višković je, u odvojenim susretima, razgovarao sa predstavnicima Saveza sindikata i Udruženja penzionera.
Konsultacije sa predstavnicima Saveza sindikata (foto: Vlada Republike Srpske) -
Konsultacije sa predstavnicima Saveza sindikata (foto: Vlada Republike Srpske)

Višković je na sastanku sa predstavnicima Saveza sindikata istakao da su u budžetu za narednu godinu planirane uštede u pogledu smanjenja materijalnih i drugih troškova, te da je planirano da se obezbijedi značajno više sredstava za inesticije, u odnosu na ovogodišnji budžet.

Takođe, značajna sredstva planirana su i za Kompenzacioni fond Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Predstavnici Saveza sindikata iznijeli su prijedloge i sugestije na budžet i program ekonomskih reformi za narednu godinu.

Tokom sastanka sa Udruženjem penzionera Republike Srpske istaknuto je da će od 1. januara 2021. godine doći do redovnog usklađivanja penzija, te je iskazano zajedničko opredjeljenje da se nastave aktivnosti na poboljšanju standarda penzionera u Republici Srpskoj, navedeno je u saopštenju.

Predstavnici Udruženja penzionera takođe su iznijeli prijedloge i sugestije na budžet i program ekonomskih reformi za narednu godinu.

Sastancima su prisustvovali i ministarka finansija Zora Vidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.