latinica  ћирилица
06/12/2020 |  07:41 ⇒ 10:24 | Autor: RTRS

Besplatna pomoć psihologa i u ovom talasu virusa korona (VIDEO)

Novi talas pandemije virusa korona uslovio je i ponovno aktiviranje linija za psihičku podršku, koje sprovodi tim psihologa u okviru akcije "Ostani dobro".
Psihološka pomoć "Ostani dobro" - Foto: RTRS
Psihološka pomoć "Ostani dobro"Foto: RTRS

Sada je fokus stavljen na djecu, pa mogu da se jave sami ili uz prisustvo roditelja. Naravno, i svi ostali građani mogu da se jave ako imaju bilo kakvih psihičkih problema ili nedoumica u vezi sa članovima svoje porodice.

Kako izdržati strah i neizvjesnost dok čekamo na rezultate testa na koronu? Kako podnijeti napetu situaciju u porodici koja je u izolaciji? Kako djeci objasniti zašto moraju da nose maske i kako da se odgovorno ponašaju? Šta možemo da uradimo da smanjimo diskriminaciju oboljelih i onih koji su se oporavili od kovida?

Mnogo je pitanja na koja nemamo odgovor u situaciji sa kakvom se do sada nismo susreli. Upravo zato pokrenuta je akcija "Ostani dobro" u vidu psihološke pomoći putem telefona, Vajber poruka ili mejla.

Osposobljeni tim psihologa pomoći će vam da lakše nađete odgovor na ova i slična pitanja i da se osjećate dobro uprkos neizvjesnosti.

Važno je napomenuti da je psihološka podrška besplatna i dostupna svakim radnim danom od 09.00 do 17.00 časova, na broj telefona 065/464-555.

Ovo je samo dio projekta "Јačanje intersektoralne saradnje i referalnog mehanizma djece i njihovih porodica u Republici Srpskoj", koji sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srpske i Društvo psihologa Republike Srpske u saradnji sa UNICEF-om, uz podršku partnera, Vlade Švedske.

Po potrebi, može se dogovoriti termin i poslije 17.00 časova.