latinica  ћирилица
06/12/2020 |  14:07 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

I u ponedjeljak toplo za ovo doba godine

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra se očekuje toplo vrijeme za ovo doba godine.
Јesen - Foto: RTRS
ЈesenFoto: RTRS

Ujutru će biti oblačno, jedino na jugu i dalje može biti povremeno slabe kiše, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti od zapada ka istoku, te će biti i kraćih sunčanih intervala uz relativno toplo vrijeme. Uveče i tokom noći pretežno oblačno i suvo.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha od dva do osam, na sjeveroistoku oko 10, u planinama oko minus jedan stepen, a najviša dnevna od pet do 10, na sjeveru i jugu oko 13, u planinskom pojasu od dva stepena Celzijusova.

Promjenljivo oblačno i vjetrovito vrijeme očekuje se u utorak, 8. decembra, povremeno sa sunčanim intervalima, a na jugu je moguća slaba prolazna kiša. Uveče će naoblačenje sa kišom zahvatiti većinu krajeva.

Јutarnja temperatura od jedan do šest, u planinama oko minus dva stepena, a najviša dnevna od pet do 10, u planinskom pojasu od jedan stepen Celzijusov.

Slaba kiša moguća je u srijedu, 9. decembra, uglavnom na jugu i istočnim krajevima, a na planinama slab snijeg ili susnežica. Јutarnja temperatura vazduha od dva do šest, u planinama oko minus dva stepena, a najviša dnevna od četiri do 10, na planinama od jedan stepen Celzijusov.

U četvrtak, 10. decembra, poslije podne i uveče biće oblačno i pretežno suvo vrijeme, a na jugu slaba prolazna kiša. Јutarnja temperatura od dva do sedam, u planinama oko minus dva, a najviša dnevna od tri do devet, na planinama od jedan stepen Celzijusov.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a krajem dana i u večernjim časovima u svim krajevima se očekuje kiša.

Dan je obilježila izrazito visoka temperatura za decembar, pa je u Zenici u 13.00 časova izmjereno čak 20 stepeni, u Neumu 19, a u Foči i Mostaru 18.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Bjelašnica nula, Čemerno osam, Gacko 10, Mrakovica, Novi Grad i Han Pijesak 11, Kalinovik, Livno i Srbac 12, Banjaluka i Sokolac 13, Bugojno i Gradačac 14, Sarajevo, Višegrad, Mrkonjić Grad, Rudo i Srebrenica 15, Bijeljina, Bileća, Široki Brijeg, Prijedor, Šipovo i Ribnik 16, Doboj, Trebinje, Bihać, Sanski Most i Tuzla 17 stepeni.