latinica  ћирилица
07/01/2021 |  15:12 ⇒ 15:12 | Autor: SRNA

Najgledaniji ruski film "Sluga"

U banjalučkom bioskopu "Sinepleks Palas" najgledaniji film u 2020. godini je bio ruski film "Sluga", sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.
Bioskop - Foto: Screenshot
BioskopFoto: Screenshot

- Film je napravio odlične rezultate početkom godine, a nastavio je da privlači publiku i u septembru po ponovnom otvaranju bioskopa nakon šestomjesečne pauze zbog epidemije virusa korona. Među najgledanijim filmovima su i "Loši momci zauvijek", "Vikend sa ćaletom", "Ostrvo fantazija" i "Gospoda" - rekla je Srni portparol bioskopa "Sinepleks Palas" Marina Popović.

On je istakla da je u trenutnoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa teško govoriti o tome kako će bioskopi preživjeti, dodavši da predstoji još jako puno izazova.

- Dozvoljavamo sebi da budemo optimistični i nadamo se da će se epidemiološka situacija kod nas i u svijetu popraviti. To je prvi korak ka otvaranju tržišta filmova, a samim tim i povratka ljudi u bioskope - dodala je Popovićeva.

Ona je navela da su sve kulturne djelatnosti, u koje se ubrajaju i bioskopi, strašno pogođene pandemijom i da je pomoć svima treba.

Popovićeva je rekla da bioskopi rade sa slabijom ponudom filmova i smanjenim kapacitetom, u skladu sa epidemiološkim mjerama, što se odražava i na posjećenost.

- Ipak, zbog posjetilaca koji odluče da svoje slobodno vrijeme provedu u "Sinepleksu Palas", naša vrata ostaju otvorena. Imamo sjajan program za mališane tokom zimskog raspusta i svake sedmice nove filmove koji vraćaju ljude u bioskop - rekla je Popovićeva.

Ona je naglasila da je 2020. bila veoma teška godina i da je ljudima potrebno da izađu iz kuće.

- Odlazak u bioskop je izlazak i vrijeme koje provodimo sa dragim ljudima uz film, u bioskopu se jačaju prijateljstva i rađaju ljubavi. Samo da se popravi epidemiološka situacija, sigurni smo da će bioskop vratiti svoje mjesto pod suncem - poručila je Popovićeva.

Na repertuaru bioskopa "Sinepeleksa Palas" koji važi od sutra nalazi se 18 filmova.