latinica  ћирилица
09/01/2021 |  14:42 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Đajić: Zdravstveni radnici pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da su zdravstveni radnici u Republici Srpskoj u proteklih 10 mjeseci borbe sa virusom korona pokazali da im je zdravlje pacijenata najvažnije, čak i u trenucima kada su rizikovali svoje živote.
Željka Cvijanović i Vlado Đajić - Foto: RTRS
Željka Cvijanović i Vlado ĐajićFoto: RTRS

Nakon što je ovu zdravstvenu ustanovu predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem, Đajić je naglasio da su oni u čije ime prima orden pokazali da su dorasli Hipokratovoj zakletvi i svemu što ona podrazumijeva.

- Na našu predanost pacijentu ne utiču nacionalnost, pol, vjera, društveni status ni političko uvjerenje, već su svi ravnopravni u našim ustanovama - poručio je Đajić u Banjaluci.

On je izrazio duboku zahvalnost predsjednici Republike, što je, kako je naveo, prepoznala istinske heroje današnjice i odlikovala ih povodom Dana Republike.

Generalni direktor UKC-a naveo je da su svi stradalnici u pošasti pandemije, neko u većoj, neko u manjoj mjeri.

- Ovu borbu nismo mogli dobiti bez ljudskih žrtva i zato najiskrenije poštovanje iskazujem za svaki ljudski život koji je ova pandemije uzela, među kojima su i neke naše kolege. Zbog svih njih obećavam da ćemo nastaviti ovu borbu i da ćemo na kraju, siguran sam, biti pobjednici - istakao je Đajić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući danonoćnom radu zdravstvenih radnika, njihovoj predanosti i dobroj organizaciji, ali i uz pomoć institucijama, stvoren je odličan zdravstveni sistem Republike Srpske.

Đajić je zahvalio svim zdravstvenim radnicima, medicinskim i nemedicinskim, zatim svim pojedinicma i kolektivima, koji su podržali rad zdravstvenih ustanova tokom pandemije.

Đajić je zahvalio Vladi Republike Srpske, predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, a posebno srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pomoć u razvoju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

- Siguran sam da ovu bitku ne bi dobili da sa njom nije komandovano iz institucija Republike Srpske - poručio je Đajić.