latinica  ћирилица
10/01/2021 |  16:05 ⇒ 16:06 | Autor: B92

Đoković nezadovoljan odlukom o razdvajanju igrača u karantinu

Novak Đoković nije zadovoljan odlukom organizatora Australijan opena da troje najboljih igrača i igračica budu u karantinu u Adelejdu, umjesto u Melburnu.

Vijest da će Novak sa Nadalom i Timom, odnosno Simonom Halep, Naomi Osakom i Ešli Barti biti u nešto drugačijem okruženju u Alelejdu, izazvala je dosta negativnih reakcija među samim igračima.

Pojedini, poput Francuza Žeremija Šardija, smatraju da će tako oni biti u povlašćenoj poziciji u odnosu na ostale.

Čini se da se takva odluka nije dopala ni šampionu Australijan opena, koji se preko novoformirane organizacije, PTPA, zalaže za jednakost među igračima.

"Marka", koja je prenijela detalje o "pobuni" među teniserima, sada ide korak dalje i piše da takva odluka nije naišla ni na podršku branioca trofeja u Melburnu.

Ostaje da se vidi da li će Novak ispoštovati volju čelnika turnira ili će izabrati da ostane u Melburnu sa ostalim igračima i igračicama.

Problem je što je u Adelejdu za 29. i 30. januar najavljena egzibicija na kojoj bi zajedno sa ostalim igračima iz vrha, trebalo da učestvuje, ali to u svakom slučaju može da otkaže, ako odluči da ne ide tamo.

Novak se trenutno u Marbelji priprema za odlazak u Australiju, a tamo radi zajedno sa trenerom Marjanom Vajdom.

Australijan open počinje 8. i završava se 21. februara.