latinica  ћирилица
11/01/2021 |  07:44 ⇒ 07:45 | Autor: sputniknews.com

Teška povreda Bogdana Bogdanovića

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, slomio je kost u koljenu, utvrđeno je poslije detaljnih pregleda, objavila je franšiza iz DŽordžije.
Bogdan Bogdanović (foto: Brandon Dill) -
Bogdan Bogdanović (foto: Brandon Dill)

Loše vijesti stigle su za srpskog košarkaša dan nakon što je završio ranije utakmicu sa Šarlot Hornetsima.

Magnetna rezonanca je pokazala da mu je dijagnostikovan alvuzijski prelom kosti desnog koljena sa povezanim zapaljenjem mekog tkiva.

Ovakvi tipovi frakture nužno ne zahtijevaju operaciju, liječe se uz pomoć leda i odmaranjem, međutim, sve zavisi koliko je veliko oštećenje.

Iz Atlante još nisu saopštili koliko će dugo odsustvovati Bogdanović i više informacija biće dostupno sredinom ili krajem ove nedjelje.

Alvuzijski prelom uključuje odvajanje dijela kosti od mjesta pričvršćivanja koji je rezultat povlačenja ligamenta, tetive ili zglobne kapsule.

Oporavak od ovakve povrede može da traje od šest nedjelja do šest mjeseci, a s obzirom da je Bogdan doživio frakturu i da je sve povezano sa zapaljenim tkivom, vjerovatno ga nećemo gledati duži period u akciji.

Srpski košarkaš pred početak ove sezone došao je u Atlantu kao veliko pojačanje potpisavši četvorogodišnji ugovor vrijedan 72 miliona dolara.

Bogdanović se mučio u prvih devet utakmica prosječno bilježivši devet poena, četiri skoka i dvije asistencije za 24 minuta u prosijeku.