latinica  ћирилица
11/01/2021 |  13:03 ⇒ 19:46 | Autor: SRNA

Višković: Srbi imaju budućnost u BiH samo sa svojim institucijama i Srpskom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas na božićnom prijemu u banjalučkoj kasarni "Kozara" da srpski narod ima budućnost u BiH samo ako ima svoje institucije i ako ima svoju Republiku Srpsku.
Božićni prijem - Foto: SRNA
Božićni prijemFoto: SRNA

Višković je rekao da su se Srbi u to mogli uvjeriti više desetina i stotina puta do sada.

On je istakao da se prilikom današnjeg prijema u Spomen-sobi poginulim pripadnicima Vojske Republike Srpske /VRS/ uvjerio u značajnu činjenicu da su za stvaranje Srpske živote položili ne samo Srbi, već i pripadnici bošnjačkog, hrvatskog i ostalih naroda koji su bili pripadnici VRS, a što pokazuje da Republika Srpska i po tome ima svoju državnost i priznanje.

Višković je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum ovjekovječio Srpsku, a Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk nastavlja tradiciju VRS.

- Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk je garant postojanja i njegovanja tradicije junačke borbe VRS koja se borila za Srpsku i očuvanje života srpskog naroda na ovim prostorima - rekao je premijer Srpske.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izrazio je zahvalnost predstavnicima institucija Republike Srpske i zajedničkih institucija BiH koji su danas prisustvovali novogodišnjem prijemu koji u banjalučkoj kasarni "Kozara" organizuje komanda Šeste pješadijske brigade sa jednicima Oružanih snaga BiH.

Okolić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se u današnje vrijeme Božić, kao najradosniji praznik, obilježava u kasarni Oružanih snaga, što je nekada ranije bilo nezamislivo.

Prijemu su osim Viškovića, koji je i izaslanik predsjednika Republike Srpske, prisustvovali i izaslanik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragan Vuković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka brigadir Milan Radojčić, kao i predstavnici ovog puka.

Božićnu trpezu blagoslovio je Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.