latinica  ћирилица
12/01/2021 |  09:36 ⇒ 11:03 | Autor: SRNA

Izvršeno 126 kontrola u 11 gradova i opština Srpske

Inspektori Republičke uprave za igre na sreću izvršili su 126 kontrola priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj u 11 gradova i opština Srpske i izdali četiri prekršajna naloga za fizička lica.
Republička uprava za igre na sreću - Foto: SRNA
Republička uprava za igre na srećuFoto: SRNA

Kontrole su izvršene od 28. decembra do 10. januara u Banjaluci, Prijedoru, Prnjavoru, Čelincu, Bijeljini, Kotor Varošu, Doboju, Mrkonjić Gradu, Sokocu, Palama i Han Pijesku.

Inspektori su utvrdili nepravilnosti od strane fizičkih lica u kafe baru "Reveto" u Čelincu, kafe baru "Tref" u Han Pijesku , benzijskoj pumpi "Magus" i u ugostiteljskom objektu "Bukovski bar" u Dvorovima kod Bijeljine.

U inspekcijskim nadzorima, zbog utvrđenih nepravilnosti, oduzeta su četiri terminala za elektronske igre.

Iz Republičke uprave za igre na sreću navode da će inspektori i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim sprovođenjem inspekcijskih nadzora u cilju otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću.

U saopštenju se navodi da će podaci o izvršenim sedmičnim kontrolama, sa posebnim naglaskom na one koji ne poštuju propise, biti objavljivani na internet stranici Republičke uprave za igre na sreću i Ministarstva finansija Republike Srpske.