latinica  ћирилица
12/01/2021 |  13:04 ⇒ 13:14 | Autor: SRNA

OC Јahorina: Međunarodno takmičenje Fis kup 23. i 24. januara

Na Јahorini će u subotu i nedjelju, 23. i 24. januara, biti održano Međunarodno takmičenje Fis kup Јahorina na kojem se očekuje učešće takmičara iz 15 zemalja.
Јahorina (Foto: TO Јahorina, Grad Istočno Sarajevo - Foto: Facebook
Јahorina (Foto: TO Јahorina, Grad Istočno SarajevoFoto: Facebook

Takmičenje se održava u organizaciji Smučarskog kluba Јahorina, u saradnji sa Olimpijskim centrom Јahorina.

- Јahorina ima ukupno 11 homologovanih ski-staza i spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja u sve četiri discipline – slalom, veleslalom, spust i superveleslalom. Ove trke su ujedno i testne za Evropa kup koji bi trebao da se održi 2022. godine na Јahorini - saopšteno je iz Smučarskog kluba Јahorina.

U saopštenju se navodi da se, sa više od 130 centimetara utabanog snijega na olimpijskoj planini, vrijedno radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

- Skijalište radi punim kapacitetom, a ski-staze zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novom snijegu idealno su pripremljene - ističe se u saopštenju.

Iz Smučarkog kluba Јahorina apeluju da se svi skijaši i posjetioci pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja virusa korona, te ponašaju odgovorno prema sebi i drugima.