latinica  ћирилица
14/01/2021 |  10:36 ⇒ 12:49 | Autor: RTRS

Talentovana djeca iz Gradiške - budućnost ovog grada i Srpske (VIDEO)

Grad Gradiška prepoznao je mlade ljude koji snove sanjaju za nas i daruju ih našoj stvarnosti, da usreće nas, svoj grad i svoju Republiku Srpsku.
Mladi talenti - Foto: RTRS
Mladi talentiFoto: RTRS

Upravo iz tog razloga snimljen je promo spot o najdarenijoj djeci Gradiške, koji su budućnost ovog grada i Republike Srpske.

- Zahvaljujući podršci porodice koja je prepoznala moj talenat te upornom radu, odricanju i volji ostvarila sam vrhunske rezultate u tenisu, osvajanjem prvenstava na prestižnim svjetskim turnirima omladinskog uzrasta, kao što su "Litle Mo" u SAD-u, "Paris Boul" u Francuskoj i teniska akademija Rafaela Nadala u Španiji. Na tom trnovitom putu imala sam podršku moga grada i institucija Republike Srpske - rekla je teniserka Tea Kovačević.

Karatistkinja Јovana Lipovac je istakla da je najvažnija podrška porodica.

- Velika ljubav prema borilačkim vještinama, podrška porodice i matičnog kluba bili su mi glavni oslonac da osvojim brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima i postanem dvostruka šampionka Republike Srpske - istakla je Lipovac.

Nikolina Čakalj, koja se bavio solo pjevanjem istakla da je potrebna i ljubav premo ono što čovjek radi.

- Ljubav prema pjesmi i pjevanju, podrška moje porodice, mentora i profesora, gradskih i republičkih institucija, održavanje jedinstvenih dječijih festivala u Republici Srpskoj doveli su me u poziciju da budem učesnica, ali i pobjednica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, uključujući i učešće na prestižnom festivalu u Bjelorusiji "Slavjanski bazar" - dodala je ona.

U promo spotu učestvovali su i Iva Ristić, violina, Mladen Čergić, maturantt gimnazije, Nikola DŽodan, tehnička škola, Milan Duvnjak, humanitarac.