latinica  ћирилица
15/01/2021 |  20:48 ⇒ 16/01/2021 | 10:27 | Autor: RTRS

Cvijanović: Pukovnik Beronja dao nemjerljiv doprinos u odbrani Srpske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici pukovnika Vojske Republike Srpske Mile Beronje, koji je, kako se ističe, dao nemjerljiv doprinos u odbrani Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti pukovnika Vojske Republike Srpske Mile Beronje. Pukovnik Beronja ostaće upamćen kao hrabar i častan komandant koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske dao nemjerljiv doprinos u odbrani Republike Srpske - navodi se u telegramu.

Predsjednica Republike Srpske naglasila je da odlazak pukovnika Beronje predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navela je Cvijanović.

Pukovnik VRS Mile Beronja preminuo je u Novom Sadu od posljedica infekcije virusom korona u 73. godini.

Na početku Odbrambeno-otadžbinskog rata pridružio se Vojsci Republike Srpske, pa je tokom operacije "Koridor 92" obavljao dužnost načelnika štaba Taktičke grupe jedan Vojske Republike Srpske, kojom je komandovao tada pukovnik Novica Simić.

Po završetku operacije "Koridor 92" Mile Beronja preuzima dužnost komandanta Druge posavske brigade VRS i ovu dužnost obavljao je do 1994. godine, kada je imenovan na dužnost načelnika oklopno-mehanizovanih jedinica u operativnoj zoni korpusa koja je obuhvatala odbranu teritorije Majevice, Semberije i dijelova Posavine.